Най-малко 50 души са загинали от пожарите в Гърция, информира

...
Най-малко 50 души са загинали от пожарите в Гърция, информира
Коментари Харесай

Извънредно от Гърция: Още 24 трупа открити в пепелища до плаж, майка с дете са се удавили в морето, търсейки спасение от пламъците

Най-малко 50 души са починали от пожарите в Гърция, осведоми организация ЕФЕ, базирайки се на Гръцката организация за гражданска отбрана. Властите там търсят интернационална помощ, с цел да се оправят с бедствието. Повече от 156 души са ранени, 11 съществено.

По информация на Greek Reporter, още 24 тела са били открити във вторник сутринта до плаж до курортния регион Мати източно от Атина. По данни на изданието, хората са се пробвали да доближат до морето, с цел да се спасят пожара.

По-рано бе обявено, че поради пожарите над 100 души са приети в болница. Мнозина от тях са в тежко положение.

Разказва българинът Съби, оживял по знамение в огнения пъкъл в Гърция: Голям смут, жертвите ще се усилват! (СНИМКИ)

Пожарът към този момент съумя да се трансферира върху крайбрежните селища сред Атина и Коринт. В потушаването на пожара вземат участие стотици пожарникари, три пожарникарски самолета и два хеликоптера, само че мощният вятър пречи огънят да бъде подложен под надзор. Властите в Гърция оповестиха изключително състояние в регионите, ситуирани североизточно и западно от Атина.

Българи са се избавили на пристанище от огнената буря в Гърция и са се присъединили в гасенето

Хората са напуснали домовете си. В ход е интервенция за търсене и спасяването на 10 туристи. Те са избягали от един от пожарите в лодка, споделят чиновници. " Ще създадем всичко, което е допустимо, с цел да го направляваме ", съобщи пред кореспонденти министър председателят Алексис Ципрас, съобщи BBC.

Ад в Гърция: Над 20 починали и повече от 100 ранени в огнената буря край Атина, която продължава да бушува (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той приключи формалното пътешестване в Босна, с цел да помогне да се координира дейностите за потушаване на пожарите.
Пожарникари дефинираха обстановката като " извънредно сложна ". Рано във вторник представителят на държавното управление Димитрис Цанакопулос удостовери, че броят на жертвите е повишен над 20. Повечето от жертвите са били в морския курорт Мати, на 40 километра североизточно от Атина, и са умряли в домовете си или в колите си.
Милтиадис Виронас от службата за незабавна помощ на Екав съобщи, че 25 души са били отведени в болница и четирима са съществено ранени. Хората са правили опит пъкъла избягат от огненото злополучие, влизайки с лодки във водата. Майка и дете са открити удавени.
" За благополучие морето беше там и влязохме в морето, тъй като пламъците ни преследваха до водата, изгориха гърбовете ни и по-късно се потопихме във водата ", изясни локален гражданин, съумял да се избави от бедствието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР