Най-малко 49 души са загинали от четвъртък до днес в

...
Най-малко 49 души са загинали от четвъртък до днес в
Коментари Харесай

49 станаха жертвите на мусонните дъждове в Индия

Най-малко 49 души са починали от четвъртък до през днешния ден вследствие на мусонните дъждове в Северна Индия, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.

Индийската метеорологична работа предвижда още дъждове през идващите пет дни. Властите на щат Утар Прадеш оповестяват, че някои от жертвите са се удавили при наводнения, а други са били затрупани при сривания на къщи, ударени от ток или са починали при пътни произшествия, дължащи се на дъждовете, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в щата, който има население от 220 милиона души, са в положение на нараснала паника. Те приканиха всички изложени на риск здания, доста от които към този момент са развалени от дъждовете, да бъдат евакуирани.

Срутването на здания е постоянно събитие в Индия, изключително по време на сезона на мусоните, продължаващ от юни до септември, отбелязва Агенция Франс Прес. Водите на река Ямуна, която пресича столицата Делхи, надвишиха през вчерашния ден с един метър рисковата граница от 204 м, което принуди управляващите да разгласят паника. Очаква се нивото на водата да продължи да се повишава, оповестяват локалните управляващи.

Проливните дъждове засегнаха и известния измежду туристите щат Раджастан. Вчера в региона на град Бхаратпур за 24 часа през вчерашния ден паднаха 11 см дъжд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР