Най-малко 43 души в 15 американски щата са били заразени

...
Най-малко 43 души в 15 американски щата са били заразени
Коментари Харесай

Салмонела в пъпеш разболя десетки хора в САЩ

Най-малко 43 души в 15 американски щата са били инфектирани със салмонела от пъпеш, оповестява Ей Би Си Нюз.

Здравните управляващи предизвестяват потребителите да не купуват авансово нарязани плодове. Според тях това е довело до експлоадиране на епидемията от салмонела.

17 души са били приети в болница. Съветва се потребителите, които са закупили авансово нарязани артикули да ги изхвърлят.

Всички плодове, за които се счита, че са довели до растеж на заболяемостта от салмонела са били продадени сред 16 октомври и 10 ноември. Властите оповестяват, че всички, които са били в магазините са изтеглени от пазара по-рано този месец.

Броят на хората, болни от салмонела, евентуално е доста по-висок от докладваните случаи.

Салмонелата е инфекциозно заболяване, което се провокира от над 1000 типа бактерии, наречени с общото име салмонели. В процеса на разпадането им се отделя ендотоксин, който поврежда вътрешните органи и нервната система, или ентеротоксин, който предизвиква стомашно разстройство. Салмонелата поразява тънкото черво. Тези бактерии живеят добре върху храни, чиято температура е сред 10 и 40 градуса. Знае се, че могат да преживеят повече от три месеца във вода, а в месните артикули над една година.

Повечето хора, инфектирани със салмонела, развиват диария, тресчица и стомашни конвулсии в границите на шест часа до шест дни след консумация на храна, инфектирана с бактерията. Заболяването нормално продължава от четири до седем дни. Уязвимите хора са деца и възрастни над 65 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР