Докладът за състоянието на отбраната алармира вече за проблеми при

...
Докладът за състоянието на отбраната алармира вече за проблеми при
Коментари Харесай

Командирът на ВСС: Догодина ще получим всички осем F-16, българск...

Докладът за положението на защитата сигнализира към този момент за проблеми при реконструкцията на пистата и нейното наводнение при дъжд. Генерал – майор Димитър Петров обаче увери, че при " прогноза за времето, която разрешава ", след водосвета на 6-ти май - Гергьовден, над София ще прелетят изтребители. 

Той разяснява и визитата на ген. Джеймс Хекер, командващ на Съюзното военновъздушно командване на НАТО. 

 

" Той посети авиобаза " Граф Игнатиево ". Запозна се с инфраструктурата. Срещна се и с сътрудниците, които носят дежурство в интегрираната система Противовъздушна отбрана на НАТО. Определено остана удовлетворен от това, което правим за посрещане на новия аероплан, за подготовката на хората и визията за бъдещето ". 

 

През 2025 година ще дойдат самолетите и ние ще сме подготвени да ги посрещнем, съобщи ген. Петров.

 

" Военновъздушни сили ще направи всичко допустимо, както и МО, да ги посрещнем в точния момент. Има едни минимални условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да приемем самолетите. Те ще бъдат покрити. Надявам се оптимален брой от обектите, които би трябвало да бъдат построени, да бъдат приключени ". 

 

Той разяснява казуса с наводняването на пистата.

 

" Полосата би трябвало да дава отговор на условията за употреба. Няма да бъде призната, в случай че не дава отговор. Имам всички уверения на Главната дирекция, че полосата ще е подготвена преди да дойдат самолетите. Не мисля, че ще би трябвало да се търси друго летище, на което да ги посрещнем ". 

 

Подготовката на летците върви по график, увери той. 

 

" В края на тази година първите летци ще са приключили подготовката си.

 

Догодина ще получим всички осем самолета и те ще летят на тях в България. Преди това няма да са летели на такива. Те минават стратегия на по-ранна версия на F-16 ". 

 

Ресурсното обезпечаване е от особена значимост, сподели ген. Петров.

 

" Ежегодно ще би трябвало да бъдат обезпечавани средства за осъществяване на летателна подготовка. Летците ще летят по 180 часа на година.

 

Ние даваме поръчка за нужните ни запаси и тя се среща с опциите на страната. Това се пречупва и през призмата на средата за сигурност ". 

 

Всички страни към нас – Румъния, Гърция и Турция, са въоръжени с F-16, изясни той.

" При това състояние имаме опция да използваме съюзни летища. Ставаме доста по-маневрени ".

 

Изключително строго и тъкмо сме спазили всичко, което се регламентира по управлението за планово ръководство, съобщи ген. Петров.

 

Тази рационализация доста закъсня, само че в този момент няма накъде да се отстъпва, сподели той.

 

Парите са значим фактор, само че повече от нас са във Военновъздушни сили поради своите фантазии и идеали, означи генералът. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР