Най-малко 40 монаси от общо 1 800 в Света гора

...
Най-малко 40 монаси от общо 1 800 в Света гора
Коментари Харесай

40 монаси са починали от коронавирус в Света гора 



Най-малко 40 монаси от общо 1 800 в Света гора са умряли от ковид. Около 1 000 са се разболели, а единствено 500 са имунизирани.

Игуменът на един от манастирите – архимандрит Вартоломей, съобщи пред изданието, че оценките са за над 40 умряли от Коронавирус монаси, от които двама през вчерашния ден. Някои от заболелите монаси са приети в болница и са включени към апарати за интензивна терапия, написа гръцкият вестник „ Та Неа “.

Вестникът написа, че един манастир е под карантина, а 2-3 са затворени превантивно за поклонници. Между непрекъснато живеещите в Света гора има и 400 монаси от Сърбия, Румъния, България и Русия, които изрично отхвърлят да се имунизират. Когато част от тях се разболели, били потърсени лекари от Белград, защото не желали да ги лекуват гръцки лекари.

Част от по-възрастните монаси в Света Гора, отказващи да се имунизират и оповестени за антиваксъри, поучават поклонниците, които посещават обителта, също да не го вършат.

След изявленията на духовник от Света гора, че има монаси - антиваксъри, които с реториката си приканват вярващите да не се имунизират и са виновни за доста смъртни случаи, написа БГНЕС. Преди дни реагира прокуратурата в Солун и стартира следствие за допустимо разпространяване на подправени вести.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР