Най-малко 40 израелци военни ицивилни са убити, а над 740

...
Най-малко 40 израелци военни ицивилни са убити, а над 740
Коментари Харесай

Нетаняху се зарече да унищожи “Хамас”: Броят на убитите в Израел е над 200

Най-малко 40 израелци военни ицивилни са убити, а над 740 ранени. Неизвестен брой бойци на палестинската формация " Хамас " нахлуха през линията Газа на израелска територия и откриха огън, както по израелски бойци, по този начин и по цивилни.

Както от " Хамас ", по този начин и от локалния клон на джихадистката формация " Ислямски джихад " настояват, че са завладели незнаен брой израелски бойци. Палестинците настояват, че са заловили бригаден военачалник майор Нимрод Алумни, който отговоря за ответните удари към линията.

Израел е във война след изненадващата невиждана интервенция, стартирана от ислямисткото придвижване " Хамас " против страната. Това разгласи в послание до израелците министър председателят Бенямин Нетаняху. Той увери, че неговата страна ще победи в тази война и че врагът й ще заплати цената за подетата против Израел офанзива.

Изненадващите офанзиви се случват съвсем навръх 50-ата годишнина от войната Йом Кипур през 1973 година Тя също беше изненадваща офанзива от арабските съседи на Израел на 6 октомври 1973 година

Очевидно това е добре планувана и координирана офанзива от " Хамас ”. В резултат, на която сигурно ще има серия от въпроси в Израел за това за какво не са видяни знаци и предизвестия за тази идна офанзива. Но явно е реализирана огромна степен на изненада, което е неуспех за израелското разузнаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР