Най-малко 35 души са били убити, а 134 - ранени,

...
Най-малко 35 души са били убити, а 134 - ранени,
Коментари Харесай

35 убити при бомбардировки в Яворов, 9 загинаха в Николаев

Най-малко 35 души са били убити, а 134 - ранени, при съветските въздушни удари, поразили през днешния ден военната база в украинския град Яворов, покрай полската граница, заяви ръководителят на Лвовската регионална администрация Максим Козицки, представен от Франс прес.

Предишните данни бяха за девет убити и 57 ранени. През последните години базата, която се намира на към 40 километра северозападно от град Лвов и на 25 километра от границата с Полша, се е употребила като полигон за учения на украинските сили, обучавани от задгранични инструктори, основно американци и канадци, отбелязва Агенция Франс Прес.

Девет души са били убити при съветски бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев, покрай Одеса, заяви през днешния ден губернаторът на Одеска област Виталий Ким, представен от Франс прес. Той не даде детайлности.

Николаев, на 130 километра източно от Одеса, е подложен на тежки бомбардировки през последните дни, отбелязва Агенция Франс Прес. Градът е пуст и съвсем всички магазини са затворени. Хиляди локални поданици избягаха към град Одеса, който към този момент не е обиден от военните дейности.

Превземането на Николаев, с население от към 500 хиляди души, би разкрило пред съветската войска път по суша към Одеса. Ключовото украинско пристанище на Черно море с 1 милион поданици вероятно може да бъде отрязано от останалата част от Украйна, отбелязва ДПА.

Боевете към Киев в това време се ускоряват. Украинската войска заяви през днешния ден за тежки сражения в Ирпен и Макаров, покрай столицата, съобщи ДПА.

Около 20 хиляди цивилни са били евакуирани от Киевска област през вчерашния ден.

Руските въоръжени сили стягат обръча към украинската столица, отбелязва Франс прес. Вече проникнали в покрайнини на Киев, те се пробват да унищожават отбранителните точки северно и западно от града, заяви генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Украинската столица се приготвя за блокада. В Киев са насъбрани ресурси от съществени храни, които са задоволителни за две седмици за останалите в града два милиона души, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от УНИАН.
ТЕМА преди 1 час 2153 преди 2 часа 1673 преди 2 часа 3730
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР