Най-малко 34 цивилни са били убити вчера и днес при

...
Най-малко 34 цивилни са били убити вчера и днес при
Коментари Харесай

Най-малко 34 убити цивилни за два дни руски атаки край Харков

Най-малко 34 цивилни са били убити през вчерашния ден и през днешния ден при съветски офанзиви в региона на североизточния украински град Харков, съобщи организация " Ройтерс ", като се базира на локалните управляващи.

Гражданска отбрана заяви и за 285 ранени, в това число 10 деца. Тази информация не може да бъде доказана от самостоятелен източник. Харков се намира покрай границата с Русия. Вторият по брой на популацията украински град е една от главните цели на съветската инвазия в страната, почнала преди седмица. Украинските въоръжени сили оповестиха преди няколко, че са отблъснали съветски войски, влезнали в центъра на Харков.

Русия няма военно наличие в града, сподели през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров. Ситуацията в Киев е " тежка, само че под надзор ", съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко. Кличко сподели, че няма жертви през нощта. Експлозиите, които са се чували в Киев, са били при свалянето на съветски ракети от украинската противоракетна защита, съобщи кметът на украинската столица. Той добави, че системата за централно отопление на града, която бе развалена при съветски обстрел през вчерашния ден, ще бъде ремонтирана и ще възобнови работа през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР