Най-малко 34 души са убити, а най-малко 68 са ранени

...
Най-малко 34 души са убити, а най-малко 68 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 34 убити и 68 ранени при мощна експлозия в центъра на Кабул

Най-малко 34 души са убити, а минимум 68 са ранени при гърмеж, раздрусал тази заран центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха организациите Синхуа и ТАСС.

Взривът отекна в 8,55 ч. локално време (4,25 ч. по Гринуич) в квартала Пули Махмуд Хан, описа представителят на министерството на вътрешните работи на Афганистан Насрат Рахими. Над града в този момент се издига дирек черен пушек, а в зоната на гърмежа се чува пукотевица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Франс прес прецизира, че гърмежът е станал в пиков час в гъстонаселен регион, покрай постройката, в която се намира телевизия Шамзад, която даже спряла за малко да излъчва, а след това посочила фрагменти от мощно развалените си пространства В региона се намират и афганистанските федерации по футбол и по крикет, както и военни здания, добавя Франс прес.

Асошиейтед прес напомня, че близо се намира и американското посолство. ТАСС напомня, че в зоната на гърмежа се намира и министерството на защитата на Афганистан.

Експлозията е била породена от кола бомба, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха полицейски и здравни представители. Колата се взривила пред постройката на министерството на защитата. После въоръжени мъже нахлули в прилежаща висока постройка, ситуирана в многолюден пазар и почнали да стрелят по министерството оттова, добавя АП, като се базира на полицейски източник. Районът към този момент е отцепен от полицията и от специфичните сили.

Взривът става в миг, в който в катарската столица Доха се води нов кръг от диалози сред представители на талибаните и американски представители. Те започнаха в събота.

Засега никой не е поел отговорност за офанзивата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР