Най-малко 337 души пострадаха при полицейската акция в Каталуния, където

...
Най-малко 337 души пострадаха при полицейската акция в Каталуния, където
Коментари Харесай

Напрежението и пострадалите в Каталуния растат

Най-малко 337 души пострадаха при полицейската акция в Каталуния, където се организира референдум за самостоятелност, съобщи ТАСС, като се базира на локалните управляващи. Между служители на реда и гласоподаватели избухнаха конфликти, като от страна на полицията бяха употребявани и гумени патрони.
Поне 11 чиновници на реда също са били ранени, настояват пък от Министерството на вътрешните работи на Испания. До момента деветима служители на реда и двама гвардейци са претърпели леки пострадвания.
По последни данни 96% от изборните секции в региона са отворени.
Централното държавно управление на Испания изиска от каталонския водач Карлес Пучдемон да приключи референдума. В известието се споделя още, че „ Пучдемон и неговия екип са виновни за всичко, което се случи през днешния ден и за всичко, което може да се случи, тъй като не сложиха завършек на този фарс “.
Пучдемон от своя страна съобщи, че „ Испания с новата си репресивна интервенция против народа “ не е съумяла да спре мнозина да гласоподават.

That`s what exactly hapening in #CatalanReferendum #referendumRAC1 #referendumCat #Catalonia #CaraAlSol #RajoyDIMISION pic.twitter.com/EXp59Veaqn
— Albert Torruella (@atorruella) October 1, 2017

Spanish police attacking Catalan voters. The World needs to see this #CatalonianReferendum #Catalonia pic.twitter.com/CrD3RLUUNB
— Mary Mc Intyre (@Mc1988) October 1, 2017
Международни реакции
Белгийският министър-председател Шарл Мишел прикани към политически разговор в Испания в деня на провеждането на референдума за самостоятелност на Каталония. „ Насилието не може да бъде отговор! Ние осъждаме всички форми на принуждение и удостоверяваме нашия апел за политически разговор “, написа министър-председателят в Twitter.
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън осъди избухналото принуждение и прикани испанското държавно управление да остави локалните да гласоподават на мира.
„ Все по-загрижена съм от фотосите, идващи от Каталония. Независимо от гледната си точка по отношение на независимостта, ние всички би трябвало да осъдим сходни подиуми “, съобщи Стърджън от профила си в Twitter.
„ Призовавам Испания да промени курса, преди някой да пострада съществено. Оставете хората да гласоподават на мира “, добави тя.
Председателят на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин също се възмути от реакцията на испанската полиция.
„ Полицейското принуждение против жителите на Каталония е шокиращо “, съобщи Корбин. „ Испанското държавно управление би трябвало да работи и да постави завършек на това “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР