Най-малко 32 души загинаха, а 85 са ранени при тежка

...
Най-малко 32 души загинаха, а 85 са ранени при тежка
Коментари Харесай

Пътник от катастрофиралия влак в Гърция: Чухме силен удар, това бяха 10 кошмарни секунди

Най-малко 32 души починаха, а 85 са ранени при тежка влакова злополука сред пътнически и товарен трен в Гърция. 25 от потърпевшите са в сериозно положение и с заплаха за живота.

Инцидентът е станал в региона на град Лариса. Пътническият трен с над 350 души на борда е пътувал от Атина за Солун. Сигналът за случая е получен малко след среднощ. При конфликта дерайлират 7 вагона, в минимум 3 от тях избухва пожар.

На място са 150 пожарникари и 40 коли за спешна помощ. Съобщава се, че пожарът към този момент е сподавен.

Оцелели пасажери описват, че конфликтът се е усетил като земетресение, а огнената буря за секунди е обхванала композицията.

" Чухме мощен удар, това бяха 10 кошмарни секунди. Залитнах и паднах на земята. Настана огромна суматоха, след което избухна пожар - на всички места имаше огън. Накъдето и да се обърнех, нещо ме гореше. Висяха кабели, хората се блъскаха и крещяха, имаше и затиснати. Счупихме един прозорец и скочих от височина два метра. Нямаше какво друго да направя ", сподели Стергиос Миненис.

Около 250 души са превозени с рейс до Солун. Причината за тежката злополука се обяснява. Към момента няма данни за потърпевши български жители. От външното ни министерство са в непрекъснат контакт с консулството в Солун.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР