Най-малко 300 яка загинаха от глад близо до индийско-китайската граница,

...
Най-малко 300 яка загинаха от глад близо до индийско-китайската граница,
Коментари Харесай

Сняг блокира долина в Индия, 300 яка загинаха от глад

Най-малко 300 яка починаха от апетит покрай индийско-китайската граница, откакто бяха хванати в снежен капан, оповестява Би Би Си. Труповете на животните са били открити в петък в североизточния щат Сиким, заяви Радж Ядав, представител на локалния губернатор.
Яковете са били блокирани от изобилните снеговалежи в региона от декември предходната година. Властите се пробвали да доставят храна на животните благодарение на хеликоптери, само че поради неприятното време на няколко пъти напъните им се провалили.
Този тип населява региона от хиляди години, прецизира БГНЕС. Яковете имат гъста четина, която ги защищава от студа, млякото и месото им се яде, а локалните хора употребяват силата им за превоз и транспорт на артикули.
„ Проходът, по който се стигаше до животните беше освободен от снега преди няколко дни. За злощастие, когато достигнахме до яковете беше прекомерно късно “, показва Ядав.
Яковете са открити в долината Мукутанг в северната част на щата. Тази година броят на починалите животни е рекорден, показват управляващите, които прецизират, че нормално на година умират едвам 10 до 15 животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР