Най-малко 30 жители на селище в щата Кадуна в северозападната

...
Най-малко 30 жители на селище в щата Кадуна в северозападната
Коментари Харесай

Най-малко 30 цивилни загинаха в Нигерия при атака на дрон

Най-малко 30 поданици на населено място в щата Кадуна в северозападната част на Нигерия са починали вследствие на офанзива с армейски дрон, предопределен за битка с терористи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според организацията измежду починалите има най-вече дами и деца, които чествали мюсюлмански празник.

" Благочестиви мюсюлмани, празнуващи Мевлид, бяха убити по простъпка, а доста други бяха ранени при офанзивата на боен дрон ", съобщи губернаторът на щата Кадуна Уба Сани.

Десетки от ранените са били откарани в локална болница, се показва в изказване на комисаря по сигурността на щата Самуел Аруван, който удостовери гибелта на няколко души. Той съобщи, че военните " по нехайство са блъснали " цивилни, до момента в който правили рутинна интервенция против бунтовници.

Военните нормално употребяват безпилотни самолети за следене и битка с бандитски групи и бунтовници, настоящи в северната част на страната, отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР