Най-малко 29 души са загинали по време на арестуването на

...
Най-малко 29 души са загинали по време на арестуването на
Коментари Харесай

Най-малко 29 души са загинали по време на арестуването на сина на мексиканския наркобарон Ел Чапо

Най-малко 29 души са починали по време на арестуването на сина на мексиканския наркобарон „ Ел Чапо “, оповестяват мексиканските управляващи, представени от БГНЕС.

Припомняме, в четвъртък бе открит 32-годишният Овидио Гусман-Лопес, за който се допуска, че е водач на някогашния картел на татко си. По време на и след ареста му бяха убити 10 бойци и 19 обвинени. Други 35 военни са били ранени, а 21 въоръжени са били задържани, разгласи министърът на защитата Луис Кресенсио Сандовал.

Синът на „ Ел Чапо ” – Гусман-Лопес – по прякор „ Мишката “ беше извлечен с хеликоптер от Кулиакан и превозен до столицата Мексико. След това бе отведен във федерален затвор с оптималната степен на сигурност.

Той е упрекнат в управление на секта на фамозния картел „ Синалоа “ на татко си – една от най-големите организации за трафик на опиати в света.

Баща му, Хоакин „ Ел Чапо “ Гусман, излежава доживотна присъда в Съединени американски щати, откакто през 2019 година беше приет за отговорен в трафик на опиати и пране на пари. Процесът против него разкри някои от бруталните детайлности за метода, по който работят мексиканските наркокартели.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР