Най-малко 27 души загинаха при катастрофа на малък пътнически самолет

...
Най-малко 27 души загинаха при катастрофа на малък пътнически самолет
Коментари Харесай

Пътнически самолет се разби над град в Конго, загиналите са най-малко 27

Най-малко 27 души починаха при злополука на дребен пътнически аероплан в гъстонаселен регион на град Гома в Демократична република Конго. Някои от жертвите са убити на земята от отломките.


19 -местната машина Дорние 228-200 е паднала малко след политане на път за град Бени, на 250 км северно от Гома. На борда е имало 16 пасажери и двама души екипаж. Причини за нещастието още не се оповестяват.

Според очевидци, самолетът се е преобърнал три пъти във въздуха, почнал да изпуска пушек и най-после се врязал в къщите на земята.
Джемо Медар, свидетел: Познаваме водача, споделя се Дидие. Викаше: Помогнете ми, помогнете ми, само че не можехме да го достигнем поради мощния огън.
Полицията е арестувала мъж, който крадял пари в руините. Силите на реда са стреляли предупредително във въздуха с цел да осуетят мародерски прояви.

Миналия месец осем души починаха при злополука на товарен аероплан, изхвърчал от същото летище в Гома.

Авиокатастрофите в Демократична република Конго не са необичайност поради ниски стандарти на сигурност и липса на поддръжка. Всички локални компании имат възбрана да оперират в Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР