Най-малко 23-ма души са загинали, а други 29 са били

...
Най-малко 23-ма души са загинали, а други 29 са били
Коментари Харесай

23-ма души станаха жертви на мълнии в Индия

Най-малко 23-ма души са починали, а други 29 са били ранени след рухване на мълнии в разнообразни региони на индийския щат Утар Прадеш , оповестява БГНЕС. Губернаторът на щата е разпоредил на фамилиите на починалите да бъдат изплатени обезщетения в размер на 400 000 рупии (малко над 5 300 щатски долара), както и да бъде оказана нужната здравна помощ на потърпевшите.
По-голяма част от жертвите са фермери и служащи, които са били на полето. Интензивните дъждове изкараха на полето огромна част от фермерите, които се стремят да употребяват оптимално интервала на мусоните, с цел да усилят реколтата от ориз. В същото време, обаче, те не правят оценка задоволително риска от рухването на мълнии. По данни на ръководството за битка със стихийните бедствия в Индия, от средата на май 253-ма души са станали жертва на мълниите, а 49 индивида са били ранени.
Отбелязва се, че 90% от смъртните случаи са в щатите Утар Прадеш и Бихар. Всяка година от мълнии в Индия умират сред 2 000 и 3 000 души, само че през тази година в района е имало огромно количество буреносни облаци и необикновени за юни мощни превалявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР