Най-малко 23 души от Гражданските съвместни сили на Нигерия са

...
Най-малко 23 души от Гражданските съвместни сили на Нигерия са
Коментари Харесай

Най-малко 23 души са убити при атаки от екстремисти в Нигерия

Най-малко 23 души от Гражданските взаимни сили на Нигерия са убити при обособени офанзиви от екстремисти и въоръжени банди  за отвличания в северната част на страната, съобщи " Ройтерс ".

В североизточния щат Борно, сърцето на ислямистките бунтовници, бойци, които се допуска, че са част от Ислямска страна , са употребявали самоделна мина , с цел да взривят транспортно средство, в което се е намирал екипът на Гражданските взаимни сили.

Гражданските взаимни сили са образувани през 2013 година, с цел да пази общностите в североизточната част на страната и , радикална ислямска секта, и по-късно против нейното отклонение ISWAP. Оттогава взаимните сили са се разширили и в други северни щати, които се борят с въоръжени банди, които се занимават с отвличания.

Тиджанима Умар , ръководител на Гражданските сили за региона на Гамбору Нгала покрай границата с Камерун, сподели, че екипът му е пътувал до столицата на щата Борно Майдугури, когато са минали през мината. По думите му девет индивида са починали на място.

" Боко Харам ", макар че е мощно лимитирана от нигерийските сили за сигурност, към момента прави смъртоносни офанзиви против цивилни и военни.

На 27 април също са починали членове на Гражданските сили, този път в северозападния щат Соко 14 след засада от въоръжени мъже.
 Нигерийската войска избави отвлечените възпитаници от щата Кадуна
Нигерийската войска избави отвлечените възпитаници от щата Кадуна

Децата са освободени дни преди крайния период за заплащането на откупа, пожелан от похитителтие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР