Най-малко 22 полицаи бяха ранени в събота при безредици в

...
Най-малко 22 полицаи бяха ранени в събота при безредици в
Коментари Харесай

22-ма ранени и 60 задържани на еритрейски фестивал в Германия

Най-малко 22 служители на реда бяха ранени в събота при вълнения в западния немски град Гисен по време на еритрейски културен фестивал, съгласно локалната полиция, оповестява ZDF. През нощта на петък против събота към 60 души са били арестувани по съмнение, че са възнамерявали нахлуване по време на събитието.

Полицията в немската провинция Хесен заяви за  офанзиви против нейни чиновници рано в събота сутринта, като стачкуващи са " хвърляли камъни и бутилки и са задействали димни бомби " и са се опитвали " да пробият полицейските бариери " на мястото на събитието.

" Полицията трябваше да употребява пикантен спрей и палки ", сподели полицията в Хесен в изказване, добавяйки, че има " съществени проблеми с трафика в региона " и че има и вреди по коли.

Полицията на Хесен добави, че към 1000 чиновници от разнообразни звена в границите на силите са били ситуирани и че обстановката продължава.

" В момента няма съответни данни за броя на ранените или арестуваните хора ", споделиха от полицията на Хесен.

Град Гисен се опита да блокира провеждането на фестивала тази година , само че възбраната беше анулирана от локален съд.

Миналата година е имало сходни безредици, защото се счита, че уредниците на фестивала са близки до еритрейския режим. Хиляди еритрейци избягаха в Европа през последните години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР