Най-малко 21 души са загинали, а други 65 - ранени

...
Най-малко 21 души са загинали, а други 65 - ранени
Коментари Харесай

21 души загинаха при атентат в Богота

Най-малко 21 души са починали, а други 65 - ранени в атентат с кола бомба в полицейска академия в колумбийската столица Богота, оповестиха международните организации.
Това е нападението с най-вече жертви от 2003 година насам.
Ранени са един еквадорец и двама панамци, заяви ДПА, цитирайки публични данни.
Колумбийските управляващи оповестиха тридневен печал и ще засилят граничния надзор и инспекциите по пътищата, водещи към градовете.
"Посегателството против нашата юноша и нашата независимост няма да остане безнаказано ", даде обещание десният президент Иван Дуке в телевизионно послание към нацията, обявявайки траура.
Шофьорът на камионетката с експлозиви е разпознат като 57-годишния Хосе Адемар Рохас Родригес, обвързван с лявата бунтовническа формация Армия за национално избавление. Той е страдал от нелечима болест и терористите са му платили да извърши нападението, при което са употребявани 80 кг от мощния експлозив пентолит, заяви телевизия "Каракол ", като се базира на източник от разузнаването.
След като пристигна на власт през август предходната година, новият колумбийски президент Иван Дуке спря мирните договаряния с Армията за национално избавление, стартирани от неговия предходник Хуан Мануел Сантос, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР