Най-малко 20 цивилни бяха убити при въздушен удар на правителствените

...
Най-малко 20 цивилни бяха убити при въздушен удар на правителствените
Коментари Харесай

Режимът на Асад уби 20 цивилни

Най-малко 20 цивилни бяха убити при въздушен удар на държавните сили на Башар Асад в Източна Гута, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на информация на цивилна организация, основана в региона и следяща военните дейности.

Бомбардировките са били осъществени в покрайнините на столицата Дамаск. Цел на държавните сили са били зони, следени от бунтовниците. Десетки други са потърпевши. Доброволците от „ Белите каски “ показаха, че Източна Гута попада в зоните на деескалация – утвърдени от Турция, Русия и Иран – в които актовете на експанзия са строго неразрешени.

Според наблюдаващите минимум 160 цивилни са били убити от силите на Башар Асад в този район от 14 ноември до началото на месец декември. Сирия е в революция от 2011 година. Голяма част от сирийския народ напусна домовете си от началото на спора.

По информация на Организацията на обединените народи над 10 милиона души са били разселени. Хиляди бяха убити, а огромна част от тях са цивилни. Режимът на Башар Асад и американската коалиция си насочат взаимни обвинявания за убийството на цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР