Най-малко 20 000 души протестираха във Виена срещу управляващата коалиция,

...
Най-малко 20 000 души протестираха във Виена срещу управляващата коалиция,
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу управляващите в Австрия

Най-малко 20 000 души стачкуваха във Виена против ръководещата коалиция, която е на власт от към месец.

Протестиращите проведоха шествие в центъра на австрийската столица под наслов " Комитет по посрещането на новата година ". От центъра те се насочиха към квартала на министерствата, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според уредниците на митинга участниците са били повече от регистрирания от полицията брой - данните им варират от 25 000 до 50 000. 

Демонстрацията бе проведена по апела на леви организации и антирасистки придвижвания.

Това е първи сходен огромен митинг против новата ръководеща коалиция на младия закостенял канцлер Себастиан Курц. В нея влиза и крайната десница на Хайнц-Кристиан Щрахе.

Демонстранти носеха плакати, в които се припомняше анексията на Австрия от Нацистка Германия през март 1938 година " Моля ви, дано това да не се повтаря още веднъж ", пишеше на един от плакатите.

Според участниците в митинга държавното управление разделя обществото, орязва правата на дамите, обезценява солидарността и демонизира малцинствата.

Други пък се оповестиха срещу обществената стратегия и антиимигратските позиции на новия кабинет. Според тях новото държавно управление предизвиква фамилен модел, при който дамите са окуражавани да си стоят вкъщи.

За повторно Австрия има ръководеща коалиция сред консерваторите и крайната десница. Първата сходна коалиция бе при започване на 21 век и тогава това провокира интернационално отрицание и европейски наказания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР