Най-малко 150 души са арестувани от европейските и американските власти

...
Най-малко 150 души са арестувани от европейските и американските власти
Коментари Харесай

Даркнет не успя да скрие български дилъри, арестуваха ги при мащабна полицейска операция |

Най-малко 150 души са задържани от европейските и американските управляващи след взаимна интервенция против търговци на опиати, оръжия и противозаконни артикули в Даркнет, съобщи Ройтерс, като цитира Европол.

Иззети са пари и криптовалута на стойност 26,7 милиона евро, както и над 230 кг опиати.

„ Тази интервенция потвърждава, че можем да достигнем до тях (...), даже и да мислят, че се крият някъде, не могат да бъдат сигурни, че няма да сме там в един миг, с цел да почукаме на вратите им “, сподели заместник-изпълнителен шеф на Европол Жан-Филип Лекуф.

Медиите в Нидерландия оповестяват, че са арестувани 65 американски жители, 47 германци, 24 британци, както и холандски, френски, швейцарски и български жители.

Операцията е против продавачите и купувачите в тъмната мрежа, а не против хората, ръководещи уеб страниците, както при по-ранни акции.

Сайтовете в Даркнет са проектирани отвън обсега на елементарните търсачки. Те са известни измежду нарушителите, защото купувачите и продавачите значително не могат да бъдат проследени.

През януари тази година, подправени документи и пари " ДаркМаркет ". Незаконната платформа е спряна след изключването на сървърите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР