Най-малко 15 души са загинали, а повече от 1,6 милиона

...
Най-малко 15 души са загинали, а повече от 1,6 милиона
Коментари Харесай

Зимният ад в САЩ взе най-малко 15 жертви, температурите паднаха под -45 градуса

Най-малко 15 души са починали, а повече от 1,6 милиона домове и предприятия в Съединени американски щати останаха без електричество сутринта на 24 декември поради зимната стихия и арктическия вихър, обхванали страната. Опустошителните ветрове и изобилният снеговалеж повалиха електропроводи, а температурите паднаха до сериозно ниски равнища.

Студеният до болежка въздух продължава да сковава Съединени американски щати и през този празничен уикенд, а нестихващата стихия засипва Средния Запад и някои елементи на Изтока с изобилен сняг, снежни стихии и даже наводнения по североизточното крайбрежие. До края на Коледния ден не се чака мъртвило.

Най-малко 15 души са починали от сряда насам в четири щата, което е вследствие на рисковите и животозастрашаващи условия през тази седмица в огромна част от страната. 

Трима души са починали при автомобилни произшествия, породени от метеорологичните условия в Канзас, заяви CNN.

Още двама са починали в петък вечерта в окръг Ери, Ню Йорк, при разнообразни произшествия, защото медицинският личен състав не е могъл да стигне в точния момент до домовете им вследствие на тежките зимни условия.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати (NWS) съобщи, че картата ѝ от петък " изобразява един от най-големите мащаби на предизвестията и рекомендациите за зимни условия в историята ". 

Температурите в Елк Парк, Монтана, са паднали до -45 градуса по Целзий, а градчето Хел, Мичиган, е замръзнало. В петък вечерта температурата в покритата със сняг община е била -17 градуса по Целзий. 

В Южна Дакота затрупани от снега индианци даже са изгаряли облекла, с цел да се стоплят. Очаква се арктическата въздушна маса да донесе мощни пориви напразно и температура от -9,4 градуса в Тексас, където новопристигнали мигранти без документи спят на улицата в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР