"Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива", заяви

...
"Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива", заяви
Коментари Харесай

Зеленски: 137 са жертвите от началото на руската офанзива

"Най-малко 137 украинци починаха от началото на съветската атака ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

"137 герои, наши съграждани " изгубиха живота си, заяви украинският водач във видеообръщение, оповестено на уеб страницата на украинското президентство.

Зеленски сподели още, че 316 украинци са ранени при сраженията.

Той посочи, че въпреки Русия да твърди, че поразява единствено военни цели, цивилни обекти също са били ударени, съобщи Асошиейтед прес.

"Те убиват хора и трансформират мирни градове във военни цели. Отвратително е и в никакъв случай няма да го забравим ", съобщи украинският президент.

"Рано или късно Русия ще би трябвало да беседва с нас за това по какъв начин да прекратим военните дейности и да спрем тази инвазия. Колкото по-скоро стартира този диалог, толкоз по-малки ще бъдат загубите на Русия ", споделя той.

Той добави, че до момента в който офанзивите не спрат, "дотогава ние ще пазиме страната си ".

Зеленски заяви също, че всички украински граничари на остров Змийний в Одеска област са били убити през вчерашния ден. По-рано украинската работа за гранична защита съобщи, че съветските сили са открили надзор над този остров.

Още нощес той предизвести за усилването на офанзивите против столицата Киев. Той съобщи, че няма желание да напуща столицата и че знае, че сега е цел номер едно на Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР