Най -малко 13 души бяха убити в четвъртък при терористичен

...
Най -малко 13 души бяха убити в четвъртък при терористичен
Коментари Харесай

Ислямска държава атакува в Кабул, има 13 загинали

Най -малко 13 души бяха убити в четвъртък при терористичен акт покрай летището в Кабул. Атентаторът-самоубиец се е взривил  на северния вход на летището, след което е почнала престрелка. Според Fox News, там е избухнала втора детонация. 

Изданието   " Политико " оповестява, че терористичната група " Ислямска страна " е виновна за нападението на летището в Кабул.

Американската войска също пострада при атентата,  според Ройтерс трима бойци са ранени. Пентагонът съобщи, че въпреки  информацията още   " няма изясненост за броя на пострадалите ".

Движението на талибаните, което управлява съвсем цялата територия на Афганистан, в това число Кабул, към момента не е направило изказване. 

Британското министерство на защитата по -рано предизвести за опасността от терористична офанзива покрай летището в Кабул. Властите на  предложиха на чакащите евакуация да изоставен летището, да намерят безвредно място и да изчакат спомагателни указания.

Властите на няколко други страни, в това число Австралия, Белгия и Италия, издадоха сходни предизвестия. Брюксел съобщи, че понижава евакуацията заради опасността.

След офанзивата френският дипломат в Кабул Дейвид Мартинън прикани афганистанците да изоставен региона на летището, предупреждавайки за опасността от нова детонация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР