Най-малко 127 души загинаха при опустошителните наводнения тази седмица, залели

...
Най-малко 127 души загинаха при опустошителните наводнения тази седмица, залели
Коментари Харесай

Трагедия! Жертвите от наводненията в Европа надхвърлиха 120

Най-малко 127 души починаха при опустошителните наводнения тази седмица, залели елементи от Европа, съобщи ДПА.

Съществуват опасения, че в отломките от здания, коли, дървета и електрически стълбове може да бъдат открити още жертви на вилнеещите води. Проливните дъждове и потоци кална вода трансфораха в бедствени зони живописни пейзажи и исторически градове в Германия, Франция, Швейцария, Люксембург и Нидерландия. Епицентърът на рецесията беше в Западна Германия, в провинциите Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия. Общо в страната са доказани 104 смъртни случая, от които 44 в Северен Рейн-Вестфалия.

Канцлерът Меркел: Тепърва ще разберем същинския мащаб на нещастието след огромните наводнения

" Страданието няма край ", съобщи по време на посещаване в пожарната на тежко засегнатия град Трир Малу Драйер, министър-председателката на провинция Райнланд-Пфалц, където са доказани 60 жертви. " Това е извънредно ", добави тя.

Броят на починалите в Белгия е 23. Снощи в южния Валонски район бяха открити още тела.

Някои немски жители започнаха през днешния ден да се връщат по домовете си. Но представители на управляващите предизвестиха, че се откриват още жертви, до момента в който водите се отдръпват от разрушения регион и стартират интервенции по почистване.

Около 900 немски бойци оказват помощ на спасителите в засегнатите от наводнения региони.

Все още няма данни за към 1300 души в Райнланд-Пфалц, само че се счита, че повода е частично в парализираните мобилни мрежи. Най-малко 362 души бяха ранени в региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР