Най-малко 12 стана броят на жертвите на срутилата се жилищна

...
Най-малко 12 стана броят на жертвите на срутилата се жилищна
Коментари Харесай

Най-малко 12 станаха жертвите на срутилата се сграда във Флорида

Най-малко 12 стана броят на жертвите на срутилата се жилищна постройка във Флорида, 149 души са в неопределеност. Спасителните интервенции не престават. Американският президент Джо Байдън ще посети мястото на нещастието в четвъртък.

Разследването на повода за сриването в Сърфсайд се чака да отнеме време, само че от ден на ден информации насочват вниманието към проблеми със постройката.

От писмо от президента на борда на блока изпратено до живущите през април излиза наяве, че утежняването на положението на бетона е наложило ремонт на постройката, който е можел да коства над 16 милиона $ - с към 7 милиона повече от разноските изчислени след ревизия през 2018. В писмото от тази година се оповестява и за пропукване на бетон в гаража.

Прокурорът на региона Маями-Дейд, където се намира Сърфсайд съобщи, че ще изиска от специфична група да прегледа случилото се и да уточни какви стъпки могат да се подхващат за напред.

Близките на засегнатите се надяват напъните на избавителните екипи да доведат до позитивен резултат като в това време на мястото на сриването се появи мемориал със фотоси на хората, които не престават да са в неопределеност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР