Най-малко 115 самолетни полета бяха отменени вчера на територията на

...
Най-малко 115 самолетни полета бяха отменени вчера на територията на
Коментари Харесай

Заради шофьорска стачка в Бразилия бяха отменени над 100 полета

Най-малко 115 самолетни полета бяха анулирани през вчерашния ден на територията на Бразилия поради недостиг на авиационно гориво, зародил вследствие на общонационалната стачка на водачите на тежкотоварни коли. Това заяви локалното издание " Глобо ", представено от ТАСС.
 
Според вестника от зародилата обстановка е наранена работата на 12 летища, включително на столичното. Мнозинството от анулираните полети са на самолетните компании " Латам " и " Азул ". Очаква се и през днешния ден авиопревозвачите да не могат да извършват уговорките си към пасажерите. Доставки на керосин ще могат да бъдат проведени в най-хубавия случай в границите на 24 часа.
 Бразилия водачи камиони стачка БГНЕС
Стачката на водачите стартира в понеделник, откакто държавната нефтена компания " Петробраз " разгласи, че покачва цените на дизеловото гориво. В акциите из цяла Бразилия участваха над милион души. Протестите доведоха до недостиг на съществени артикули: в доста бразилски градове има дефицит на бензин, дизел и някои хранителни артикули. Кметството на град Сао Пауло и управляващите в щата Пернамбуко даже оповестиха изключително състояние поради създалата се обстановка.
 
Президентът Мишел Темер реши да изпрати силите на реда да разпилян участниците в протестната акция. По думите му болшинството от стачниците са приели изискванията на съглашението, което беше подписано в четвъртък сред синдикатите и държавното управление. Но, съобщи президентът, " коренно настроено малцинство " им пречи да разблокират автомагистралите.-->
 Бразилия водачи камиони стачка БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР