Най-малко 11 туристи бяха убити, а други 12 са в

...
Най-малко 11 туристи бяха убити, а други 12 са в
Коментари Харесай

Изригването на вулкана Маунт Марапи в Индонезия остави 11 загинали, 12 изчезнали: Ето последните данни за издирването на изчезнали алпинисти.

Най-малко 11 туристи бяха убити, а други 12 са в неопределеност след изригването на вулкан в Индонезия в неделя. Планината Марапи, ситуирана в Западна Суматра, изхвърли гъсти облаци пепел, достигащи височина от 9800 фута.

Последното

По време на изригването 75 алпинисти се изкачваха на вулкана. Местните управляващи потвърдиха, че 52 от тях са били евакуирани от организацията за търсене и избавяне на Западна Суматра.

В понеделник избавителните старания за локализиране на изчезналите бяха наранени от по-малки спорадични изригвания. Въпреки това Джоди Харяуан, представител на избавителния екип, сподели, че търсенето не е спряно. „ След като стана по-безопасно, те продължиха търсенето “, сподели той.

Някои от 120-те спасители, взели участие в издирването, работиха през неделя вечерта, с цел да намерят изчезналите туристи. Най-малко трима души бяха открити живи покрай вулканичния кратер след тежки изгаряния. Снимки от интервенциите по възобновяване демонстрират по какъв начин спасители маневрират през нер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР