Най-малко 11 души загинаха, над 600 бяха ранени Застрахованите загуби

...
Най-малко 11 души загинаха, над 600 бяха ранени Застрахованите загуби
Коментари Харесай

Застрахованите загуби от тайфуна Джеби в Япония може да достигнат 4 5 млрд

Най-малко 11 души починаха, над 600 бяха ранени

Застрахованите загуби от тайфуна Джеби, който удари Япония на 4 септември, се правят оценка на стойност сред $2,3 милиарда и $4,5 милиарда Това сочат първите данни на американската компания за моделиране и оценка на рисковете от естествени произшествия AIR Worldwide.
Тайфунът Джеби доближи трета категория и по разрушителност стана най-мощният за последните 25 години. Най-малко 11 души починаха, над 600 бяха ранени. Без електричество са останали 1,6 милиона семейства.
Стихията нанесе вреди на островите Шикоку и Хоншу, като удари огромните градове Кобе и Осака, а след това и остров Хокайдо, предизвиквайки мощни наводнения по западното крайбрежие.
Стихийното злополучие повреди съществено градската инфраструктура, здания и уреди, нарушена бе работата на публичния превоз, пресечен бе работният развой в индустрията.
Моделирането на застрахованите загуби от AIR включва застраховани загуби на имущество (жилищно, комерсиално, промишлено и селскостопанско). В модела са включени загуби от наводнения и свлачища, провокирани от значителни превалявания.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР