Най-малко 11 души са мъртви и стотици домове са разрушени,

...
Най-малко 11 души са мъртви и стотици домове са разрушени,
Коментари Харесай

Тропически циклон в Мадагаскар взе жертви

Най-малко 11 души са мъртви и стотици домове са разрушени, откакто циклонът Гамане връхлетя северните елементи на Мадагаскар. Множество пътища и мостове са наводнени и отцепени, оповестява Al Jazeera.

Шестима души са се удавили, а други пет са убити от срутващи се къщи или падащи дървета, като общо към 7000 души са наранени. Циклонът се движи през острова със междинна скорост напразно от 150 км/ч (93 благи в час) и значителни превалявания. На някои места са измерени ветрове със скорост 210 км/ч (130 благи в час). Все още не е явен цялостният размер на вредите, защото доста села в района са откъснати от останалата част на страната, което затрудни достъпа на избавителните екипи. Тропическата стихия се чака да напусне острова в петък следобяд, съгласно метеоролозите.

„ Рядко се случва да има циклон като този. Почти е имобилен “, споделя в изказване военачалник Елак Андриакая, общоприет шеф на националната работа за ръководство на бедствия. „ Когато спре на едно място, опустошава цялата инфраструктура. И това има съществени последици за популацията. И обилни наводнения ”, споделя той.

Разположен край крайбрежията на Югоизточна Африка, Мадагаскар постоянно е обиден от неприятно време. Преди година тропическият циклон Фреди опустоши страната, както и прилежащите континентални страни Мозамбик и Малави. Повече от 500 души изгубиха живота си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР