Най-малко 11 души са били ранени, когато предизвикано от дъжд

...
Най-малко 11 души са били ранени, когато предизвикано от дъжд
Коментари Харесай

11 ранени след като свлачище погреба два автобуса във Филипините

Най-малко 11 души са били ранени, когато провокирано от дъжд свлачище е погребало два рейса, пренасящи служащи от златна мина в южната част на Филипините, оповестиха публични лица, представени от Агенция Франс Прес.


Инцидентът е станал късно вечерта на 6 февруари в община Мако в планинската провинция Давао де Оро.

Ранени са 11 души, като един от тях е в сериозно положение, заяви общинската организация за бедствия през днешния ден във Фейсбук.

Тя не оповестява какъв брой души са били на борда на рейсовете по време на свлачището и дали са провеждани избавителни интервенции.

Apex Mining, филипинският оператор на златната мина, заяви, че свлачището е блъснало отвън територията на мината, където рейсовете чакат служащите, приключващи промяната си.

" В момента Apex Mining работи по следене на местонахождението на рейсовете, изпратени да превозят напускащите чиновници ", се споделя в изказване на компанията. " Спасителните работи са затруднени от лимитираната видимост и периодическите (земни) свличания ".

Дъждовете заливат елементи от Минданао от време на време от седмици, принуждавайки десетки хиляди хора да се настанят в незабавни убежища.

Най-малко 16 души са починали от свлачища и наводнения в района предходната седмица, заяви националната организация за бедствия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР