Най-лошият сценарий с бежанците предстои, държавата трябва да се готви

...
Най-лошият сценарий с бежанците предстои, държавата трябва да се готви
Коментари Харесай

Доброволци: Към нас идва много по-голяма вълна от бежанци

Най-лошият сюжет с бежанците следва, страната би трябвало да се готви за огромната вълна. Това предизвести тази заран пред Българска национална телевизия Диана Димова от фондация " Криле " в Стара Загора. Скоро, съгласно нея, хотелите няма да бъдат задоволителни, а за стотиците българи, подслонили бежанци в дома си, ще се натрупат разноски за ток и други В същото време институциите нямат доста добра подготовка, като че ли изчакваме да забележим дали ще дойдат към България, счита тя.

Все по-често у нас идват фамилии и възрастни, на които са поверени грижите за някое дете. Майките не са имали опция да се качат във влака, защото не е имало място за тях, описа Димова. Тя прикани органите по протекция да приготвят ясни процедури за тези случаи.

Държавната организация за бежанците остава настрана от този проблем и демонстрира институционална отпадналост. Те би трябвало да излязат на първа линия пред жителите, прикани Димова. До 2-3 месеца нещата ще станат комплицирани за настанените на външни адреси, по тази причина би трябвало да има организация, структури и обществени услуги, които да отговорят на потребностите на хората, предизвести тя.

----

Центърът за посрещане на бежанци във Варна е най-натовареният и всекидневно разгласява апел за попълване на незабавни потребности от храни и хигиенични материали. Как можем да помогнем:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР