„Най-лесният начин да се дискредитира протестът на майките на деца

...
„Най-лесният начин да се дискредитира протестът на майките на деца
Коментари Харесай

Манолова: Протестът на майките ще се дискредитира, ако бъде партийно оцветен

„ Най-лесният метод да се дискредитира митингът на майките на деца с увреждания е той да бъде партийно обагрен. Политиците се изкушават да го употребят. Но той е като дъгата. Защото уврежданията не са леви и десни ". Така омбудсманът Мая Манолова разяснява намеците за това, че демонстрациите на майките са обвързани с избрани политици и обединения.

Манолова бе безапелационна, че разчита на „ интелекта и съвестта на партиите да не се пробват да смачкат митинга, тъй като хората с увреждания в България са натикани в ъгъла ".

Омбудсманът разяснява и изявлението на вицепремиера Валери Симеонов, в което той назова протестиращите „ кресливи дами с сякаш заболели деца ". Манолова дефинира изказването като „ срамно и аморално ". И акцентира, че Симеонов е чиновник на народа и няма право да наскърбява началника си.

„ Това е най-чистата идея, с която съм се сблъсквала. И всички би трябвало да спрат да се гаврят с нещастието на тези дами ", безапелационна бе Манолова.

Тя изрази вяра, че властимащите ще изпълнят уговорката си да одобряват законите за хората с увреждания и за персоналната помощ най-късно доникъде на декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР