Най-лесният и достъпен начин да инвестираме в злато, във времена

...
Най-лесният и достъпен начин да инвестираме в злато, във времена
Коментари Харесай

Експерт от Варна разясни какво представлява инвестиционното злато

Най-лесният и наличен метод да влагаме в злато, във времена на икономическата рецесия и възходящата инфлация, е покупката на нови златни монети, издадени от банките.

Това е инвестиционно злато, а самите монети са с висока непорочност на метала и в същото време имат нумизматична стойност.

Това разяснява за Радио Варна финансовият анализатор Иван Стойков. Имаше интервал 2019-2020 година, когато златото извънредно доста нарастна. След това се задържа на тази цена от малко над 2 хиляди $ за тройунция, в този момент претърпява известна промяна към 1 800 $.

Тенденцията сега е към някакъв спад на цената, може би в този момент е миг за инвестиция в злато, тъй като цената спада. Но при падащи цени би трябвало да се внимава какъв брой време ще продължи този спад, с цел да не се осъществят още по-големи загуби в предстоящ миг. Необходимо е да се реши точния миг, в който да се направи инвестицията, т.е. дали цената е стигнала минималното си равнище.

Една от известните модерни форми за вложение е покупката " на погашение “, без значение какъв е активът, включително злато. Можем да влагаме сами или благодарение на капиталов съветник, което е целесъобразно, когато вършим първи стъпки на капиталовите пазари. Съставя се капиталов проект, според който всеки месец се избрани отчисления тази инвестиция да бъде осъществена малко по малко. Това посъветва още Стойков.

В актуалните условия на търговия даже не е належащо този актив, в тази ситуация златото, да го притежавате материално. Продажбата е на база удостоверението за владеене. За всяко количество злато, в което инвестирате ще получите съответния документ, който удостоверява неговото владеене.

Ако желаете да го продадете след време не е нужно да търсите златото, с цел да го предадете в ръцете на купувача. В момента търговията се реализира малко или доста по този метод. Тя предстои на надзор от съответните регулаторни органи във всяка страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР