Най-лесните за отглеждане растенияОтглеждането на растения е прекрасен природен начин

...
Най-лесните за отглеждане растенияОтглеждането на растения е прекрасен природен начин
Коментари Харесай

Стайни растения, които могат да живеят седмици без вода

Най-лесните за развъждане растения

Отглеждането на растения е прелестен естествен метод да украсите дома си. Те носят наслада и прохлада, чувство за зеленина и живот в жилището. Отглеждането им обаче може да е ангажиращо. Поливането е нещо, което за множеството растения е наложително да се случва всекидневно и по избрани критерии. Това обаче не важи за някои растения, които могат да устоят без поливане седмици наред, отбелязва.

Кои са най-лесните за развъждане растения, които устоят без вода задълго?

Това са сукулентите. Те съставляват цялостен раздел растения, нормално виреещи в полупустинни и пустинни региони, в които не пада дъжд в продължение на седмици, даже месеци. Листата им са дебели и месести за разлика от листата на растения в дъждовните гори и умерените региони, където падат чести превалявания. Това кара растенията да не се презапасяват. Докато сукулентите събират вода в дебелите си листа, която употребяват за дългите интервали на суша.

Можете да отглеждате доста от другите типове сукуленти у дома, за които не би трябвало да се притеснявате, че не сте полели скоро. Ето ги и тях.

Алое

Алоето е доста красиво и забавно растение с дебели, остри листа с дребни бодли. То се нуждае най-вече от изобилна светлина колкото се може по-дълго денем. Поливането става през една или две седмици. Яркостта на зеления цвят на листата на алоето зависи от количеството светлина, която получава.

Ешеверия

Ешеверията е доста хубав сукулент, който образува прелестни розетки от месести листенца. Тя също не изисква постоянно поливане. Листата на ешеверията наподобяват цъфтящо цвете, което я прави красиво украшение за вашия дом. Нуждае се от доста светлина и топлота. Южните первази са най-подходящи за нея.

Сансевиера

Сансевиерата е прелестно растение с листа, наподобяващи мечове, украсени с жълт силует по краищата. Това я прави извънредно красива и подобаваща за украса на дома или офиса. Изисква единствено изобилна светлина и извънредно рядко поливане. На закрито сансевиерата може да издържи седмици без вода.

Хавортия

Хавортията е доста красиво растение с забавни листа. Тя търпи преполиване за разлика от други сукуленти, макар че не е добра концепция да го вършиме. Хавортията избира рядко поливане през най-малко 10 дни или повече, както и изобилна светлина.

Красула или нефритено растение

Красулата е доста забавна. Тя може да е доста издръжлива и да живее с десетилетия. Носи хубава сила на дома и внася въодушевление. Нуждае се от доста светлина и доста рядко поливане.

Каланхое

Каланхоето е хубав разцъфтял сукулент, който също се полива доста рядко. Дори в интервалите, в които не цъфти, то е доста красиво и забавно поради месестите си листенца. Отново се нуждае от доста изобилна светлина през целия ден и рядко поливане, едвам се навлажни почвата.

Граптоверия

Граптоверията прилича ешеверията по външен тип. Тя има къси и дебели листенца, които при някои разновидности на това растение образуват сходни на съцветия плитки розетки. Нуждае се от доста светлина и доста малко вода на огромни шпации от време.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР