Най-красивият, най-мощният, най-бързият Nissan – GT-R Nismo 2017 вече е

...
Най-красивият, най-мощният, най-бързият Nissan – GT-R Nismo 2017 вече е
Коментари Харесай

Най-красивият, най-мощният, най-бързият Nissan – GT-R Nismo 2017 вече е в България

Най-красивият, най-мощният, най-бързият Nissan – GT-R Nismo 2017 към този момент е тук. Обновеният модел, трансформирал се в икона при спортните коли, може да бъде закупен и от България.

GT-R Nismo е емблема за традиция, качество, мощност. Той носи огромна част от белезите на елементарния GT-R, който получи аплодисментите на необятната аудитория в края на предходната година. Тунинг версията обаче идва със своя темперамент и характерни качества.

Той е по-модерен от всеки път. Голямата радиаторна решетка, обновеният челен похлупак от въглерод, по-заоблените брони, дневните светлини (DRL) придават на модела извънредно нападателна визия, а карбоновите и хромирани детайли – изящна комплектност. Автомобилът има изключителна аеродинамика. Коефициентът на противодействие е редуциран до едвам 0,26, което прилича резултата на полет на патрон.

Най-красивата част на GT-R-а си остава неговата задна част. Тя продължава да се дефинира от емблематичните кръгли стопове, само че е прибавен дифузьор и нови странични вентилационни отвори, които са вградени до двете двойки титаниеви ауспуси. Също по този начин, линията, разделяща долната черна част от панела на купето, е повдигната, с цел да усили образната ширина на автомобила и да придаде повече експанзия. Големият заден спойлер и детайлите с логото Nismo приключват този шедьовър.

Интериорът на GT-R 2017 е доста моден и високотехнологичен. Nismo версията не прави изключение. Оформлението на централната част на арматурното табло е усъвършенствано и опростено, като броят на бутоните за интегрираните навигационна и аудио системи енамален доста спрямо предходния модел. Увеличен 8-инчов сензорен екран предлага огромни икони за по-лесно ръководство на аудио- и навигационната системи, телефона и другите инфотейнмънт функционалности. Новият Display command control върху карбоновата централна подпора разрешава лесна работа, без да се постанова да докосвате монитора – изключително потребно при каране с висока скорост. GT-R Nismo 2017 е облицован с висококачествена алкантара и кожа, което прави возенето доста прелестно.

Истинският дух на GT- R Nismo обаче се крие под предния похлупак. 3,8-литровият битурбо V6 мотор, генерира мощ от 600 к.с. Двигателят, който е ръчно направен от майстори Такуми*, разчита на два огромни турбокомпресора, употребявани в GT3 конкуренциите, като мощността се предава към четирите колела чрез 6-степенна трансмисия с двоен съединител и пера за превключване на предавките от кормилото. Автомобилът развива от 0 до 100 за 2,7 секунди.

Пътното държания на новия GT- R Nismo е много усъвършенствано, с помощта на значително подсилената конструкция на купето. Това е разрешило на инженерния екип в допълнение да уточни настройките на амортисьорите, пружините и стабилизаторите

GT-R Nismo коства 361 900 лева, което го прави най-скъпия Nissan, внасян в миналото в България. Единична численост е налична в дилърството на марката у нас и чака своя притежател. Вече има минимум трима искащи да се снабдят с този прелестен автомобил, разкриха от Nissan България. Всеки може да види GT-R Nismo онлайн в шоурума на „ Околовръстен път 188 ” в София. 

--------------------------------

*В Япония терминът „ такуми ” се употребява да опише занаятчия майстор, който е усъвършенствал уменията си с години отдадена, усърдна и упорита работа. Такуми се употребява единствено за тези, които са най-хубавите в работата си. Във фабриката за мотори на Nissan в Йокохама има петима мъже справедливо наречени Такуми. Единствено и единствено те сглобяват моторите, които задвижват една от най-величествените спортни коли в автомобилната история. ПетиматаТакуми взети дружно имат повече от 120 години изключетлна работа в определената от тях област. Тези майстори са виновни за ръчното сглобяване на всеки един мотор на GT-R.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР