„Най-красивата“ метачка на пътища в Тайланд стана звезда на TikTok

...
[Източник]Улична чистачка в Банкок бързо набира популярност онлайн като най-красивата
Коментари Харесай

[Източник]

Улична чистачка в Банкок бързо набира популярност онлайн като „най-красивата метачка“ в Тайланд.

Ключови подробности: Pattaramon Thocharoen, на 27, стана любим TikToker с над 300 000 последователи, след като публикува няколко забавни клипа на работа с поддържани нокти и изцяло гримирано лице.

Бащата на Thocharoen беше шофьор на камион за боклук, докато майка й самата беше метачка. Създателят на съдържанието се гордее с работата си, като казва, че това е „професията, която родителите ми направиха, за да ме отгледат“.

Още от NextShark: Новият канал в YouTube на легендарния фигурист Юзуру Ханю набира повече милион гледания за 1 ден

„Хората ме критикуваха, че нося грим в професията си, но защо не мога да изглеждам красива, докато върша тежка работа? Това е за мое собствено удовлетворение,” каза тя също пред новинарския канал. : Thocharoen, който живее с 10 други членове на семейството, печели 12 000 бата (приблизително $341) всеки месец като чистач на улицата в квартал Chom Thong, според The ​​Times.

Още от NextShark: Студент водач за доставка на храна в Китай, напръскан със супа от клиент заради лошо опакована поръчка от $2

Поради TikTok тя успява да спечели допълнителни 50 000 бата (приблизително $1419) чрез продажби на продукти, прегледи на марки и TikTok Gifts, които могат да бъдат конвертирани в истински пари.

„Сега съм по-стабилна финансово“, каза майката на две деца пред The ​​Times. „Мога да харча повече за дребни неща, като избиране на експресна доставка, когато пазарувам онлайн или приятна храна със семейството си.“

Не е първият: Thocharoen е един от многото нископлатени работници в Тайланд, които са открили повече начини да диверсифицират своите потоци от доходи чрез социалните медии. Други създатели на съдържание, които наскоро придобиха слава онлайн, включват електротехници, работници във фабрики, служители по сигурността, фермери и учители.

Още от NextShark: Изпълнителен директор на TikTok под разследване на компанията, след като каза, че „не вярва “ в отпуск по майчинство

 

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Канадската жена от Пакистан получава най-азиатския отговор на баща, след като е намерила нова работа

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР