Най-късно до месец Министерството на туризма ще предложи варианта за

...
Най-късно до месец Министерството на туризма ще предложи варианта за
Коментари Харесай

Предложения за бъдещето на "Слънчев бряг" АД ще има до месец

Най-късно до месец Министерството на туризма ще предложи разновидността за бъдещето на сдружението с главно държавно присъединяване " Слънчев бряг " АД. То натрупа загуби в последните три години, макар увеличеването на броя на туристите в компелкса.

Ангелкова уточни, че това е по този начин, тъй като " Слънчев бряг " АД поддържа инфраструктурата на курорта, само че налозите от хотелите, заведенията и атракционите, които я употребяват се заплащат в община Несебър, която не превежда нищо на сдружението. Министърът уточни, че тече юридически и финансов разбор на " Слънчев бряг " АД, след който ще се реши дали да се трансферират активи и акции към община Несебър.

Бъдещето на сдружението ще зависи и от това на какъв брой ще бъдат оценени дяловете на останалите акционери в сдружението, защото страната има едвам 75% от него. Ангелова не пропусна и да спомене, че предстоят промени в Закона за туризма, които ще основат законова рамка за статута на курортите.

Преди няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов изиска разпродажба на държавното сдружение " Слънчев бряг " с аргумента, че то генерира единствено корупция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР