Най-известният руски опозиционен политик Алексей Навални заяви днес, че държавата

...
Най-известният руски опозиционен политик Алексей Навални заяви днес, че държавата
Коментари Харесай

Навални от Полярния кръг: Многознайковците се превърнаха в консерватори в нашата страна. Членовете на КПСС сега са православни християни. Собствениците на "златни паспорти" и офшорни сметки сега са агресивни патриоти

Най-известният съветски опозиционен политик Алексей Навални съобщи през днешния ден, че страната на президента Владимир Путин един ден ще се разпадне дружно с постсъветския хайлайф, който той дефинира като подкупен, жаден за власт и лицемерен. 47-годишният Навални, някогашен юрист, който стана прочут преди повече от десетилетие, като се изрече против елита на Путин и изрече изказвания за голяма корупция, сега се намира в затвор на към 60 км северно от Полярния кръг.
 
" Точно преди три години се върнах в Русия след лекуване след отравянето ми. Арестуваха ме на летището. И към този момент три години съм в пандиза ", съобщи Навални в обява в обществените мрежи, публикувана от негови поддръжници.
 

 
" Многознайковците се трансфораха в консерватори в нашата страна. Членовете на Комунистическа партия на Съветския съюз (Комунистическата партия на Съветския съюз) в този момент са православни (християни). Собствениците на " златни паспорти " и офшорни сметки в този момент са нападателни патриоти ", споделя още той. " Лъжи, неистини и нищо друго с изключение на неистини ", съобщи Навални. " Тя ще се срине и ще се разпадне. Държавата на Путин не е жизнеспособна. Един ден ще погледнем към мястото му и него няма да го има ".
 
 На 17 януари 2021 година съветският опозиционен политик и създател на антикорупционни следствия Алексей Навални беше арестуван на летище " Шереметиево ", където отлетя от Германия, където се подложи на лекуване и рехабилитация, откакто беше токсичен с " Новичок ". Веднага по-късно опозиционерът е арестуван и в цяла Русия стартират митинги в негова поддръжка. За няколко дни на манифестации полицията задържа над 10 хиляди души. На 19 януари самият Навални е изпратен в центъра за авансово задържане " Матроская Тишина ", където е арестуван по време на първия развой.
 
Оттогава Навални е осъждан четири пъти, сменил е три колонии и е прекарал повече от 270 дни в единична килия - интернет изданието Current Time припомня най-важното за преследването на опозиционния политик в числа и обстоятелства.
 
Навални, който е наказан да остане в пандиза до 74-годишна възраст, неведнъж е предупреждавал, че Русия на Путин е страна, ръководена от " крадци и нарушители ", и че един ден ще настъпи сеизмична смяна посредством протест. Откакто Путин се издигна на най-високия пост в Кремъл в последния ден на 1999 година, съперниците му нееднократно са предсказвали политическата му кончина и са бъркали.
 
Руските управляващи отхвърлят рецензиите на Навални и настояват, че той и поддръжниците му са екстремисти, свързани с американската разследваща работа Централно разузнавателно управление на САЩ, които желаят да сеят разкол в Русия. Навални е в пандиза, придвижването му е сложено отвън закона, а множеството от основните му поддръжници са избягали в чужбина.
 
Той си завоюва възхищението на разграничената съветска съпротива за това, че през 2021 година непринудено се върна в Русия от Германия, където се подложи на лекуване след опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир. При завръщането си той беше вкаран в пандиза.
 
Русия отхвърля изказванията на Навални, че съветската загадка полиция го е отровила с " Новичок ". Навални съобщи, че съкилийници в пандиза неведнъж са го питали " Защо се върнахте? ". Той сподели, че в модерна Русия дотам са насадени " цинизъм и интрига ", че доста хора към този момент не имат вяра в простите претекстове, а подозират, че е част от някаква загадка конспирация на Кремъл.
 
" Аз имам своята страна и своите убеждения. И не желая да се откажа от страната си или от убежденията си ", сподели Навални. " И не мога да предам нито първото, нито второто ". " Ако убежденията ти костват нещо, би трябвало да си подготвен да ги отстояваш. И в случай че е належащо, да направиш жертви ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР