Най-известният рок бар в Пловдив – Полинеро плейс“, вече е

...
Най-известният рок бар в Пловдив – Полинеро плейс“, вече е
Коментари Харесай

Погребаха култов бар в Пловдив, правят го протестантска църк...

Най-известният рок бар в Пловдив – „ Полинеро плейс “, към този момент е в историята. Дестинацията му бе известна на всеки рокаджия и метъл в града, а и в цяла България – ул. „ Вратцата “ №5 в пловдивския квартал „ Изгрев “. Към днешна дата от бара е останала единствено структурата, както и табелата. Сградата към този момент има нови наематели, като вътре към този момент ще се обитава протестантска черква. 

Лошата вест за посетителите, привикнали да прекарват мощни рок вечери в клуба, удостовери пред „ Марица “ притежателят Владислав Ботев.  Той описа, че мястото е работило на цялостна пара 17 години. „ Помещението е някогашен склад, който е благосъстоятелност на Съюза на слепите в България. През 2005 година го наех като склад и започнах да го видоизменявам - втори етаж, коридори, тоалетни, изолации и така нататък -  то беше безусловно празно. Минаваха годините, нещата се развиваха, плащах си наем, подобен какъвто беше регламентиран “, изясни Ботев. 

По думите му, договорът му за наем изтича следващата година през септември-октомври. „ Всичко е платено до 31 юли тази година, въпреки че през последните две години около пандемията нещата бяха много спестовни като събития - по кое време отваряме, по кое време затвряме. Но през май месец тази година новата администрация на съюза ми изпрати предупреждение за преустановяване на контракта. Аз оспорвах. В последна сметка на 9 август пристигнаха, разрушиха вратите. Започна изнасяне. Новите наематели щели да заплащат 3-4 пъти повече, с цел да употребяват помещението. Естествено, че ще заплащат по-висок наем, откакто вътре е облагородено и направено, т.е. към този момент е напълно друго помещение от момента, в който аз го взех “, сподели още Владислав Ботев. 

Той показа, че около пандемията нещата с бара са изгубили движение и това е повода да прежали случилото се. Сега Влади има заведение в „ Капана “, което носи същото име и ще концентрира напъните си там. Няма да спре и да провежда рок фестивала „ Полинеро рок фест “, чието 15-о издание се организира в Пловдив по-рано тази година. „ Поддържам фронта “, разяснява Ботев. 

„ Съжалявам единствено, че този, от който породи самодейността за преустановяване на контракта за наем, е незрящ. Познаваме се, идвал е на всякакви събития, които слепите вършиха при мен понякога. Съжалявам, че не може да види какво в действителност унищожава “, уточни притежателят на „ Полинеро “.

Връщайки се в годините обратно, Ботев си спомни по какъв начин е почнало всичко и се пошегува, че може да се направи цялостен сериал с тази история. „ Как от нищо направих нещо - в строителен аспект. Стъпка по стъпка, построено с доста обич и с доста положителни хрумвания. Приятели ми споделят „ Каква черква ще вършат, като то си беше рок черква! “.  Клубът беше прочут в цяла България, има над 1000 концерта, направени в него. Хиляди са „ полинеровците “, които страдат от случилото се “, разяснява още Ботев. 

фотография от Фейсбук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР