Най-известният пътешественик в Пернишко Валентин Дрехарски измина нови 11 350

...
Най-известният пътешественик в Пернишко Валентин Дрехарски измина нови 11 350
Коментари Харесай

Пернишки пътешественик прекоси Щатите с кола под наем, но там някъде полуголи полицайки го "арестуваха"

Най-известният странник в Пернишко Валентин Дрехарски измина нови 11 350 км това лято. Този път той прелетя Океана и дебаркира в Страната на неограничените благоприятни условия. В Съединени американски щати обаче Дрехарски не употребил остарелия си „ Опел “, който към този момент е „ пенсиониран “, а се доверил на кола чартърен, оповестява struma.bg.

В пътуването се присъединил и синът на Дрехарски, който преди няколко години обиколи дружно с татко си Италия. Двамата наели автомобил в Сан Франциско и пътували до Ню Йорк, по този начин прекосили Щатите от единия до другия океан. Разгледали 50 града и голям брой туристически забележителности.

Бащата пък изживя най-страшния си миг в Лас Вегас, където бил „ задържан “ от локалната „ полиция “. Маршрута, който двамата са минали, Дрехарски е обрисувал на карта.

Професията на Дрехарски е икономист. По душа обаче е странник и до неотдавна обикаляше света със остарелия си „ Опел “. Работи като стопански шеф на машиностроителен цех в Радомир.

Пътешества с автомобила си и преглежда градове, музеи, туристически забележителности. По този метод е обиколил към 75 страни в Европа, Африка и Азия. Написал е десетки пътеписи от самотните си пътувания по света и срещите си с разнообразни култури, забележителни и най-обикновени хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР