Най-известният графити-артист в света - Банкси, отново изненада с провокативна

...
Най-известният графити-артист в света - Банкси, отново изненада с провокативна
Коментари Харесай

Банкси с нова провокация - този път във Венеция

Най-известният графити-артист в света - Банкси, още веднъж изненада с провокативна творба. Талантливият художник от Бристол изложи новата си апаратура във Венеция, където тече Биеналето на изкуствата. Тъй като беше противозаконна, обаче, инсталацията на Банкси бързо беше отстранена.


Млад мъж подрежда картините си. Когато и деветте платна са изложени, се разкрива изображение на круизен транспортен съд, заобиколен от венецианските гондоли. А във водите на Канале гранде е цялостно с масло.

В типичния си жанр, Банкси още веднъж откри метод да покаже неодобрението си към даден проблем. В случая - спорното наличие на круизните кораби в лагуната на Венеция.

Художникът от Бристол разгласява видеото в което служител на реда му споделя, че няма право да излага творбите си на това място и го моли да се реалокира. Банкси пък се пошегува, че въпреки и Биеналето във Венеция да е измежду най-престижните културни събития в света, за поредна година той по този начин и не е бил поканен. Местни поданици разясниха, че неговата творба е по-хубава от огромна част от " публично " изложените там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР