Най-известният български народен лечител е Петър Димков. Рецептите за лечение

...
Най-известният български народен лечител е Петър Димков. Рецептите за лечение
Коментари Харесай

Народни лечители в България

Най-известният български национален врач е Петър Димков. Рецептите за лекуване на разнообразни заболявания, които стават известни на необятната общност с помощта на Петър Димков, лечителят записва по думи на майка си.

Бъдещият прочут врач става офицер в Русия и по-късно взе участие в три войни, след което е създаден в полковник. Когато към този момент е в запаса, се отдава на лечителството.

Според Петър Димков не съществува болест, която да не може да се излекува, стига да се лекува освен тялото, само че и душата. Интересното при Петър Димков е, че е давал препоръки на всичките си пациенти, без да им взима пари.

Благодарение на наследниците на Петър Димков рецептите на лечителя неведнъж са издавани, с цел да знаят хората по какъв начин да се лекуват при разнообразни болести. Петър Димков е оставил за бъдещите генерации подробни описания на предписания, които са подобаващи за кърмачета, деца, възрастни и хора в третата възраст.

 Водна лилия

Освен за лекуване на разнообразни типове заболявания, Петър Димков е оставил доста скъпи предписания за профилактика на заболяванията, както и за повишение на защитните сили на организма. В рецептите му се смесват разнообразни типове растения, от време на време се прибавят мед, лимони, прясно мляко и други потребни съставки. Някои от медикаментите, приготвени от растения, се пият, други се ползват външно.

Внукът на Петър Димков, който носи неговото име, е доктор, само че също по този начин продължава и делото на дядо си, като се опира върху всичко, което може да научи от националната медицина.

Известен български врач е и фамозният билкар Еньо Миланов, който ползва разнообразни типове растения, въодушевен от националната медицина, за лекуването на доста заболявания. Според отзивите на пациенти той е успявал да помогне в случаи, в които обичайна медицина не е съумяла. Той даже успявал да помогне на хора със стерилитет.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР