Най-издирваната жена в света - под това заглавие обширни статии

...
Най-издирваната жена в света - под това заглавие обширни статии
Коментари Харесай

Най-издирваната жена в света: Какво се знае за Ружа Игнатова

" Най-издирваната жена в света " - под това заглавие обширни публикации за българската измамничка Ружа Игнатова се появиха в немските издания " Зюдкурир " и " Аугсбургер Алгемайне ". Агенция ДПА също напомня, че българката е единствената жена в листата на ФБР с десетимата най-издирвани нарушители и цитира специфичния сътрудник от нюйоркския офис на ФБР Роналд Шимко, съгласно който великата машинация се дължи на лъжата на пирамидата OneCoin, че поддържа личен блокчейн. Агенцията напомня, че следите на Игнатова се губят на 25 октомври 2017 година, когато тя пътува от София за Атина.
Още по темата
Къде е Ружа Игнатова?

" Аугсбургер Алгемайне " също написа за бягството на Ружа Игнатова: " Навярно са я предизвестили, че в Съединени американски щати към този момент се води следствие против нея. Дали в този момент " крипто-кралицата " се намира на първокласна яхта в Средиземно море? Има най-различни клюки къде може да се укрива Игнатова: в Дубай, в Източна Европа, на яхта. Следователите обръщат внимание на обстоятелството, че " крипто-кралицата " може би е трансформирала външния си тип посредством интервенции. Те считат, че тя към момента разполага с великански финансови запаси. И предизвестяват, че може би има въоръжени придружители ", написа изданието.

Друг немски вестник, " Шварцвелдер Боте ", цитира английския публицист Джейми Бартлет, съгласно който " крипто-кралицата " неведнъж е виждана в Дубай, където има първокласен пентхаус и безсрочна виза. Вестникът предлага и хипотезата, че от 2019 година Игнатова няма несъмнено местоживеене, защото обикаля с яхтата си моретата.

Медиите напомнят, че Ружа Игнатова е измамила хора по целия свят и по този начин е спечелила милиарди: посредством нещо като финансова пирамида, единствено че не с обичайни пари, а с измислената от нея криптовалута OneCoin. В " Зюдкурир " четем, че Игнатова деликатно е анализирала триумфа на криптовалутата биткойн, след което е решила да го " копира " със своята криптовалута: " Но нейната история се трансформира в христоматиен образец за чудовищна машинация по потвърдилия се принцип на пирамидата: заслепяваш хората, обещаваш им нещо ново и велико, събираш купища пари и след това пушек да те няма ".

Двете представени немски издания слагат значим акцент и върху предисторията на българската измамничка с немски паспорт: " Ружа идва като дете с родителите си в Германия. Израства в дребната община Шрамберг в Шварцвалд. Нейни някогашни съученици описват, че още от ранна възраст тя имала податливост към екстравагантности и проявявала егомански черти. Всички обаче са единомислещи за друго: българката е била високоинтелигентна ". " Шварцвелдер Боте " прибавя, че още като ученичка Ружа Игнатова доста обичала да върви на високи токчета.

Преди да стартира своята измислена криптовалута, Игнатова взима няколко дипломи. Първо приключва с отличие гимназията в Шварцвалд - това е известно. Но останалите изказвания в автобиографията ѝ мъчно могат да се потвърдят, отбелязва " Аугсбургер Алгемайне ":

" Всичко звучи доста впечатляващо. Завършва право в Констанц на Боденското езеро и взима докторска купа по юридспруденция. Твърди се още, че е приключила право и в реномирания университет в Оксфорд и задочно е приключила магистърска степен по стопанска система в Хаген. Според личните ѝ думи е била бизнес партньорка на известната консултантска компания " Маккинзи ", както и на управителна служба в един от най-големите български фондове за недвижими парцели. От всичко това наподобява, че Игнатова е била натрупала доста знания във финансовата сфера. А нейната криптовалута трябвало да бъде " килърът на биткойн ". "

Из най-ранната бизнес история на Ружа Игнатова

Двата немски вестника описват с сериозен звук и за най-ранната бизнес история на Ружа Игнатова и татко ѝ в Германия. В началото тя и татко ѝ Пламен Игнатов наподобяват като доста енергични хора. Той купува една леярна, която малко преди този момент е оповестила банкрут, като бащата и дъщерята даже раздават на служащите гратис леберкез и пилешко. " Аугсбургер Алгемайне " написа:

" Работниците са трогнати. (...) Първоначално леярната във Валтенхофен върви добре, компанията стъпва на краката си. В началото на 2012 обаче Игнатови скрито я продават, явно на " сламен човек ", който четири дни по-късно още веднъж афишира банкрут. Съдия-изпълнителят Михаел Яфе упреква Игнатови, че са източили пари от компанията и са изнесли разнообразни съоръжения. 160 души губят работата си. По същото време Ружа Игнатова раздава усмивки от своя профил във Facebook - мощно гримирана, в скъпи вечерни тоалети и позираща пред фотоси на Мерилин Монро и Джаки Кенеди. През април 2016 година Административният съд в Аугсбург осъжда Ружа Игнатова поради злополуката във Валтенхофен на 14 месеца отнемане от независимост условно. Съдът открива съзнателно провлечен банкрут, измами и нарушение на счетоводните правила. Снадбителите губят стотици хиляди евро, тъй като изпълнителната директорка и татко ѝ до последно правят покупко-продажби, въпреки да знаят, че компанията им е неплатежоспособна ", споделя изданието.

През август пред съда в Мюнстер трябваше да бъде възобновено правосъдното дело против Ружа Игнатова поради измамата OneCoin, само че заради заболяване на един от основните обвинени процесът е отсрочен, оповестява вестник " Шварцвелдер Боте " и отбелязва, че става дума за гигантска машинация на стойност към 4 милиарда евро. А организация ДПА напомня, че ФБР е оповестило премия от 100 000 $ за сведения, които биха могли да доведат до залавянето на българската измамничка.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР