Най-интересният футболен шампионат - Премиър лийг, се завръща. Паузата, която

...
Най-интересният футболен шампионат - Премиър лийг, се завръща. Паузата, която
Коментари Харесай

Премиър лийг се завръща по-силна от всякога

Най-интересният футболен шампионат - Премиър лийг, се завръща. Паузата, която този път бе извънредно къса поради миналото Световно състезание, завърши, а упованията на всички са, че този сезон ще бъде доста по-оспорван от предходния, когато Манчестър Сити на Джосеп Гуардиола завоюва купата с изключителна лекост. За разлика от различен път, конкуренцията тази година стартира, откакто трансферният прозорец в Англия затвори и главите на играчите няма да бъдат мътени с изкусителни предложения от други клубове, както се случваше нееднократно в първите седмици на предходните сезони. Този път казусът идва от обстоятелството, че доста от мениджърите няма да могат да употребяват всичките си титуляри в първите два кръга, защото доста играчи от водещите отбори се завърнаха едвам през предходната седмица след по-дългата отмора, която получиха след Мондиал 2018.
The Premier League is back

Are you ready? #PLkickoff pic.twitter.com/NWbFb9Nap2
— Premier League (@premierleague) August 10, 2018

Големият въпрос е дали първенецът Манчестър Сити, който още веднъж е любимец на букмейкърите, ще успее да отбрани купата си - нещо, което за последно се случи в Премиър лийг през 2009 година. " Гражданите " се укрепиха единствено с едно ново попълнение, което е рекордно за клуба - Риад Марез. Класата и дълбочината на състава на Гуардиола обаче е известна на всички.

Кои ще бъдат огромните съперници на първенците за купата през този сезон? Тимовете от топ 6, които обичайно са посочени за съществени кандидати, започват от разнообразни позиции. Според мнозина в най-хубаво положение наподобява тимът на Ливърпул, който може да се похвали с най-сериозната селекция през това лято. Юрген Клоп укрепи тима си в зоните, в които имаше потребност, като този път клубът съумя да резервира и огромните си звезди. Това в комбиниране със мощното показване на мърсисайдци през втората половина от миналия сезон, еманация на което бе достигането до финала в Шампионската лига, трансформира " алените " в един от кандидатите, които имат най-големи причини.

Разбира се, Манчестър Юнайтед, който през предходната акция приключи на второ място, също ще гони купата, макар напрежението, което се усеща в лагера на " алените дяволи " преди старта на сезона. Последното произтича от недоволството на Жозе Моуриньо от селекцията в клуба. Стигна се даже до такава степен, че в последните две седмици
букмейкърите показаха португалеца като любимец за това да бъде първия уволнен управител през сезона. Дали всичко това ще се отрази на представянето на тима, или в противен случай - ще активизира още повече играчите, следва да разберем.

Тотнъм остава един от огромните кандидати, както бе непроменяемо през последните три сезона. Проблемът пред Маурисио Почетино произтича от обстоятелството, че аржентинецът не съумя да укрепи тима си с нито едно ново попълнение, което се случва за първи път в историята на Премиър лийг. Всички в клуба обаче са въодушевени от преместването на новия стадион, което може да даде този подтик на тима, необходим за по този начин мечтаното първо място.

Останалите участници в топ 6 - Арсенал и Челси, влизат в този сезон, преминавайки през интервал на дълбоки промени. " Артилеристите " за първи път от 22 години ще бъдат без Арсен Венгер. Начело на отбора към този момент е Унай Емери, за който това ще бъде първи сезон в Премиър лийг. Въпросът е дали тази смяна ще сеотрази позитивно на тима, който първо ще желае да се завърне в топ 4, а при опция ще нападна и по-челните позиции.

Челси също претърпява огромни трансформации. Новият управител Маурицио Сари бе назначен с огромно забавяне, а за него също това ще е дебютен сезон във Висшата лига. Голямата въпросителна тук обаче е какъв брой бързо тимът ще успее да се приспособява към стила на игра на италианеца, който е доста по-различен от този, който практикуваше Челси през последните години.
This Weekend:

Friday:

Man Utd v Leicester

Saturday:

N’castle v Spurs
B‘mouth v Cardiff
Fulham v Palace
H’field v Chelsea
Watford v Brighton
Wolves v Everton

Sunday:

Liverpool v West Ham
Saints v Burnley
Arsenal v Man City

@PremierLeague Football is BACK! pic.twitter.com/jlnJQG51sM
— SPORF (@Sporf) August 10, 2018

Очакванията са този път разликата сред първите шест тима и останалите да не бъде толкоз огромна, само че ще успее ли някой да направи пробив и да се намести на местата, които авансово наподобяват резервирани? Евертън още веднъж бе доста деен на трансферния пазар, а селекцията на " карамелите " е освен амбициозна, само че и много качествена. Уест Хам също има доста по-големи упоритости, което важи и за Лестър, и участникът в Лига Европа Бърнли. Новаците Уулвърхамптън и Фулъм също направиха огромни селекции, тъй че ще бъде доста забавно по какъв начин ще се показват. Традиционните клубове като Нюкасъл и Саутхамптън този път надали ще се задоволят само с борбата за оцеляване, която сигурно ще бъде доста оспорвана.
Man Utd are unbeaten in their last 7 #PL matches games against Leicester#MUNLEI pic.twitter.com/1CrfiQb2N0
— Premier League (@premierleague) August 10, 2018

Дали тези предварителни упования ще се оправдаят, ще разберем в хода на сезона. А той стартира довечера в " Театъра на фантазиите ", в който основни настоящи лица ще бъдат Манчестър Юнайтед и Лестър. Жозе Моуриньо няма да може да разчита на огромна част от титулярите си. Антонио Валенсия, Маркос Рохо, Диого Далот, Андер Ерера и Неманя Матич са контузени, а Пол Погба, Джеси Лингард, Ашли Йънг,Ромелу Лукаку и Маруан Фелаини се завърнаха едвам през тази седмица и не е ясно още кой всред тях ще има подготвеност да играе. Интересно е дали Антони Марсиал, който си навлече гнева на Моуриньо поради това, че пропусна по-голямата част от подготвителното турне, ще бъде включен в тима. Новото попълнение Фред обаче ще дебютира за Юнайтед.

Клод Пюел към този момент е без Риад Марез, а Хари Магуайър и Джейми Варди също до неотдавна почиваха, тъй че е противоречиво дали някой от тях ще стартира като титуляр.

Точно преди година Лестър още веднъж игра в откриващия мач от новия сезон. Тогава " лисиците " гостуваха на Арсенал в извънредно представление, приключило с победа с 4:3 за " артилеристите ". Дали ще забележим още веднъж такова френетично начало? Можем единствено да си го пожелаем. Шоуто стартира!

Фотоколаж: " Скай спортс "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР