Най-голямото учение в Черноморския регион за 2017 година, което започна

...
Най-голямото учение в Черноморския регион за 2017 година, което започна
Коментари Харесай

Най-голямото учение на НАТО в България не провокира никого, обявиха неговите командващи

Най-голямото обучение в Черноморския район за 2017 година, което стартира през днешния ден от военния полигон в Ново село, е напълно отбранително и няма за цел да предизвика никого, сподели неговите командири. Целта на " Сейбър Гардиън 2017 " била да се увеличи оперативната съгласуемост сред страните-членки на НАТО и техните сътрудници.

Общо 25 хиляди военни от 22 страни - членки и сътрудници на НАТО, вземат участие в 18 учения в границите на многонационалното занимание. Страни-домакини са България, Румъния и Унгария.

Частта на учените в България се следи от четиричленна инспектираща група от Русия. Най-мащабното обучение тази година в Черноморския район събира 25 000 военни. В България се организират 7 учения с 4 000 български и 6 000 непознати военни, като с изключение на Ново село, ще се употребяват и полигоните в Корен, Шабла, Безмер и Бургас.

В учението, което се възнамерява от една година, ще има стрелби с лекострелкови оръжия, артилерия, бронирани машини, Противовъздушна отбрана, учения с хеликоптери и самолети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР