Най-голямото име на българската попмузика Лили Иванова създаде ФОНДАЦИЯ ЛИЛИ

...
Най-голямото име на българската попмузика Лили Иванова създаде ФОНДАЦИЯ ЛИЛИ
Коментари Харесай

Лили Иванова си направи фондация, за да пази творчеството и името си

Най-голямото име на българската попмузика Лили Иванова сътвори ФОНДАЦИЯ „ ЛИЛИ ИВАНОВА “, чиято цел е „ разпространение достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище “, оповестиха от екипа ѝ.

Лили Иванова, която постоянно е казвала, че принадлежи на своята аудитория, от дълго време обмисля по какъв начин да бъде съхранено и след нея голямото ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко генерации българи.

Затова във фокуса на активността на ФОНДАЦИЯ „ ЛИЛИ ИВАНОВА “ първостепенно ще бъде запазване на творчеството на „ най-големия български поп реализатор за всички времена “ и запазване на името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета.

Мисията на живота на „ Пеещото сърце на България “, както назова Лили Иванова поетът Стефан Цанев, постоянно е била да подарява обич, да възпява любовта, да основава креативен и естетически категории, образец за нацията.

ФОНДАЦИЯТА на Лили Иванова ще подчертава точно върху разпространение и разпространяване на това голямо и скъпо творчество, като неотменна част от българската културна съкровищница, в това число и след нейната кончина, посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители.

В дългогодишната си кариера Лили Иванова ни смайва непрестанно с нейния непреклонен дух и непрестанен блян да се движи единствено напред и нагоре, следвайки международни професионални стандарти, акцентират от екипа й.

Затова в бъдещата си активност ФОНДАЦИЯ „ ЛИЛИ ИВАНОВА “ ще следва нейния път – ще провежда всевъзможни събития и действия от културен темперамент: концерти, съоръжения, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, трансформирала се в икона.

Само по този начин името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите генерации като образец на певчески и житейски феномен, предан на публиката и на музиката.

С потреблението на всички модерни цифрови форми, влудяващите и вдъхновяващите песни на Лили Иванова, с текстове и мелодии на едни от най-великите поети и композитори в България, ще продължат да звучат „ онлайн “, а божественият ѝ глас вечно се остане „ нейното оръжие “ да покорява милиони фенове години напред.

В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ стратегия, включваща както нови песни, по този начин и шлагери с нови, модерни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

За да извърши задачите си ФОНДАЦИЯ „ ЛИЛИ ИВАНОВА “ ще създава и осъществя както лични планове, по този начин и ще взе участие в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Цялото си завещание – духовно и материално певицата трансферира на фондацията. В отговорностите на ФОНДАЦИЯ „ ЛИЛИ ИВАНОВА “ влиза „ запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и др “.

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство.

С този собствен акт огромната Лили Иванова завещава на най-голямата си обич – публиката, цялото си благосъстояние – творчеството и всички активи от него.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР