Най-голямо е сътресението на семейния бюджет, когато се окаже, че

...
Най-голямо е сътресението на семейния бюджет, когато се окаже, че
Коментари Харесай

Проста аритметика! Ето колко струва един ученик на семейния бюджет

Най-голямо е разтърсването на фамилния бюджет, когато се окаже, че ученикът е 8 клас. През тази образователна година влизат новите стратегии за образование, а това е обвързвано с нови учебници и пособия, оповестява Дарик.

На 15 септември Кремена Николова ще изпрати своя наследник Деян в 8 клас в шуменското учебно заведение " Панайот Волов ". След родителска среща, на която е показана образователната стратегия, майката проверила какъв брой ще излязат учебниците. 

Комплектът за бъдещите осмокласници е към 200 лева Тъй като програмата е нова, родителите не могат да спестят средства с учебници втора ръка и се постанова да ги закупят нови.

Оттам насетне всеки преподавател ще си каже условията за пособия и тетрадки и ще стартират спомагателните средства. За екипи и за маратонки, като имате поради, че са младежи, схващат от марки и няма да се мине на ниска цена, казва  Кремена Николова.

Така в сметката влизат и към 200 лева разноските за облекла, а в някои учебни заведения има и наложителни униформи, които могат да стигнат и 100 лева. 

Сигурно ще има фамилии, които ще бъдат много затруднени, тъй като всичко това ще надвиши една минимална заплата, според Кремена Николова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР