Най-голямата заплаха за нашата страна идва от западна посока, е

...
Най-голямата заплаха за нашата страна идва от западна посока, е
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Най-голямата заплаха идва от Запад

Най-голямата опасност за нашата страна идва от западна посока, е споделил турският президент Реджеп Ердоган, написа в. Хюриет.
Държавният глава на югоизточната ни съседка е защитил съглашението с съветския си сътрудник Владимир Путин за доставката на зенитните ракетни комплекси С-400, чието разполагане в Турция е почнало предходна седмица и се чака да завърши през април 2020 година "Тези оръжия имат за цел да пазят мира и в нашата страна, и в целия район. Нашият народ получава ясна и достоверна информация какво става с съветските ракети, добави той. Споразумението за С-400 постави завършек на Студената война сред нашите две страни ", показал е още Ердоган.
"Въпреки че ние от десетилетия сме свързани със западнатите политически и военни съюзи, основната опасност идва тъкмо оттова ", е допълнил турският водач, намеквайки за Съединени американски щати и Европейския съюз.
Анкара от години упорства за изгонването на някогашния непосредствен помощник на Ердоган – живеещия в Пенсилвания мюсюлмански просветител Фетуллах Гюлен. Ислямският просветител е упрекнат за опита за прелом отпреди три години.
Изявата на Ердоган е била ориентирана и против решението на външните министри на 28-те да наложат наказания против Турция поради сондажите за течни горива в акваторията на Кипър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР